Printed From:

Over cholesterol

Ontdek meer over wat het betekent een hoog LDL cholesterolgehalte te hebben, hoe het uw gezondheid kan beïnvloeden en het belang van de samenwerking met uw arts om uw LDL-C doel te bereiken.

Wat is cholesterol?

Het is belangrijk te weten wat uw cholesterolgehalte is. Als het gehalte aan "slechte" cholesterol (afgekort: LDL-C) te hoog is, is het van belang deze te verlagen...

Soorten cholesterol

Cholesterolgehalte begrijpen
Er is goede en slechte cholesterol. Uit onderzoek blijkt dat voor een gezond hart het gehalte aan beide soorten cholesterol optimaal moet zijn .

Oorzaken van hoog LDL cholesterol

Erfelijkheid en cholesterol      Levensstijl en het beheersen van cholesterol
Het merendeel van de cholesterol wordt in het lichaam gemaakt. Maar ook in ons voedsel zit cholesterol. Waar het ook vandaan komt, teveel—vooral teveel slechte cholesterol ofwel LDL cholesterol—kan uw risico op hart- en vaatziekten verhogen.

Heart Felt: Waargebeurde levensverhalen

Deze documentaire toont de verhalen van mensen uit vijf verschillende landen in hun gevecht tegen dezelfde gemeenschappelijke vijand—LDL cholesterol (LDL-C).

Alles over FH

Familale hypercholesterolemie: een erfelijke aandoening die veel te weinig wordt gediagnosticeerd en behandeld.

Gevolgen van hoge LDL cholesterol

Een hoog LDL cholesterolgehalte is nauw verbonden met de gezondheid van uw hart:als dit gehalte stijgt, dan neemt namelijk ook uw risico op hart- en vaatziekten toe. 

Verlagen van hoge LDL cholesterol

Dieet en lichaamsbeweging zijn altijd een eerste stap bij het verlagen van uw hoog LDL cholesterolgehalte. Voor sommigen is dit echter niet voldoende. Het is belangrijk met uw arts een plan te bespreken dat voor u werkt.

Andere bronnen van cholesterol

In de strijd tegen hoge cholesterol betekent kennis macht.